pexels-ecrin-7992686

Защо да заложим на позлатеното сребро през 2022 година?

Решили сте, че искате да попълните колекцията си с бижута, но без да инвестирате много пари. Досега винаги сте носили злато или искате да реставрираме старо бижу, пръстен, медальон, обеци от сребро. Защо да не заложим на позлатено сребро?

Бижутата от благородни метали винаги са били показател за това, че избираме най-доброто за себе си и че предпочитаме лукса. Златото винаги е било един от най-елитните и предпочитани материали и това не е случайно.. Освен красиво, стойността на златото никога няма да се загуби напълно. Много често то се възприема като инвестиция в дългосрочен план.

Една друга, по-евтина алтернатива обаче на благороден метал с жълт цвят – това е позлатеното сребро. Външно, бижутата с позлата не се различават от златото, а могат да бъдат закупени на много по-ниска цена.

Как ние в DanEva Jewelry позлатяваме бижута?

Ние използваме специална машина, с която правим златен филм върху бижуто с 24 каратово покритие. Избрали сме най-надеждната технология и най-скъпите материали, за да сме сигурни, че накрая ще получим и най-добрия резултат за нашите клиенти. Има редици варианти едно бижу да се позлати, но вие винаги залагайте на утвърдени специалисти в бранша. Важно е самото бижу добре да се обработи, обезмасли и подготви, а разтворът, който се използва за самото позлатяване, да бъде с висок карат за по-дълготраен ефект.

Защо бихме искали да позлатим сребърни бижута?

Както се казва, златото е вечно, но и цената му е висока, поради това качество.

Ако вече имате злато, но в момента търсите по-бюджетен вариант да допълните своята колекция от бижута, определено може да заложите на позлатено сребро.

Ако пък вече имате сребро, но искате да го освежите и промените за разнообразие, също можете, да заложите на този надежден и по-изгоден вариант и да позлатите сребърните си пръстени, гривни, обеци, колиета и други при нас.

Позлатеното сребро изглежда изключително ефектно. Самата връзка, която среброто прави с разтвора за позлатяване е много по-надеждна и силна, от тази която може да има между неблагородните метали и  златното покритие. Разбира се, ако все пак искате да освежите бижу от стомана или друг материал, това също е възможно, но покритието пада много по-лесно. При среброто, по време на позлатяването металите проникват един в друг, поради което единственият ефект, който може да доведе до изтриване на златния слой е механичен.

Качеството, здравината и издръжливостта на сребърните украшения с позлата зависи много и от плътността на покритието. Ние, какво вече казахме, използваме злато с висок стандарт 999, за да предпазим среброто от потъмняване за по-дълго време. Внимавайте, когато ви предлагат евтина услуга и имайте предвид, че цената може би определя качеството и трайността на услугата.

Как да поддържаме позлатените си сребърни бижута?

Излагането само на вода не може да премахне позлатяването, Филмът, с който е покрит продуктът, обаче може да бъде повреден в случай на влияние на други фактори като контакт с агресивни вещества, триене, окисляване с детергенти и козметика или неправилна грижа. За да предотвратите загубата на блясък и цвят, грижете се добре за своите бижута. В противен случай те могат да потъмнеят.

 

Това разбира се не е фатално, защото след време вие можете отново да повторите покритието, но за да има позлатеното сребро блясък и изящество по-дълго време, просто внимавайте и избягвайте триене и окисляване. Винаги сваляйте позлатените си сребърни бижута, когато сте в банята, по време на спортни тренировки или когато чистите с препарати.

За да почистите своето сребърно позлатено бижу, можете да използвате памучен тампон или кърпа без власинки, натопен в алкохол. Възможно е също да се използва оцет, но пълно потапяне в разреден разтвор е допустимо за до 20 минути и то само при тежко замърсяване.

Ако сте решили, че искате да позлатите ваше собствено, старо или потъмняло бижу от сребро или друг материал, можете да се обърнете към нас. Можете да дойдете лично, за да ни донесете вашия артикул за позлата или да ни го изпратите с предварителна уговорка през контактната форма. Освен това, всяко едно от нашите сребърни бижута в сайта или по персонална ваша поръчка, може да бъде позлатено с висококачествени материали при ваше желание.

Споделете тази публикация

Shopping Cart